Afdrukken

De Stichting Bijzondere Folkprojecten (SBF) zet zich al jaren in om folkmuziek in de brede zin in Nederland onder de aandacht te brengen. Sinds haar oprichting in 2006 heeft ze de organisatie van het International Folkfestival Folkwoods gesteund door de helpen met programmering en financiering. Na het ter ziele gaan van dit mooie festival in 2012 is de SBF begonnen met het zelfstandig organiseren van activiteiten:

In 2013 realiseerde zij de volgende evenementen:

In 2014 zag de eerste editie van Parkfest - de opvolger en in de traditie van Folkwoods - het levenslicht:

In 2015 werd de Parkfest voor de tweede keer gerealiseerd:

In 2018 werkte de SBF samen met de Stichting Iers Sessie Festival Nuenen voor de eerste

In 2018 werkte de SBF samen met de Stichting Iers Sessie Festival Nuenen voor het TalentPodium bij het

In 2019 werkte de SBF samen met de Stichting Iers Sessie Festival Nuenen voor het TalentPodium bij het

In 2020 werkte de SBF opnieuw samen met de Stichting Iers Sessie Festival Nuenen, nu voor het

In 2021 werkte de SBF wederom samen met de Stichting Iers Sessie Festival Nuenen ; nu voor het

In 2022 werkte de SBF nogmaals samen met de Stichting Iers Sessie Festival Nuenen ; ditmaal voor de tweede

In augustus 2022 was het 10 jaar geleden dat de laatste editie van Folkwoods werd georganiseerd.

Verder mede-organiseert de SBF sinds haar oprichting de maandelijkse Balfolkavonden in Café Wilhelmina in Eindhoven. Op woensdag 13 april 2022 werd daarvan de 150e (!) editie van "Balfolk in de Willemien" gehouden. Dit jubileum werd groots aangepakt met twee speciaal hiervoor samengestelde bands bestaande uit topmuzikanten uit Nederland en België. Folkforum publiceerde een mooie aankondiging.

Daarnaast geeft de SBF een in eigen beheer gemaakte Benefiet-cd uit. Deze is te bestellen via de Webwinkel op deze site.

Andere activiteiten zullen via deze website en op Facebook (www.facebook.com/StichtingBijzondereFolkprojecten) aangekondigd worden.

"Like" onze Facebookpagina om automatisch op de hoogte gehouden te worden van de ontwikkelingen, of meld je aan voor de nieuwsbrief op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. !


- Stichting Bijzondere Folkprojecten - Bolognalaan 5 - 5632RK  Eindhoven - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - KvK 17186642

Categorie: Algemeen
Hits: 33787