Persbericht, Eindhoven, 24 januari 2013, Mooie Muziek leeft!!!!

 

Tijdens een bespreking op woensdag 16 januari jl zijn de globale ideeën en plannen die allerlei bezoekers en vrijwilligers van Folkwoods in de voorgaande weken hebben bedacht voor dit jaar met de bijna 40 bezoekers van die avond doorgenomen (zowel vrijwilligers als artiesten en bezoekers van Folkwoods)  . In de zomer van 2013 komt er helaas GEEN Folkwoods. WEL wilden de aanwezigen de continuïteit in de jaarplanning houden en vooral de “familiesfeer” van het festival vasthouden, dus gaan we zorgen voor enkele activiteiten rond folkmuziek in het tweede weekend van augustus in Eindhoven.

 

Het muzikale en culturele 2e weekend van augustus ( 9-10-11 augustus) gaat dit jaar schuil achter de naam MooiWeekend en wordt georganiseerd door de Stichting Bijzondere Folkprojecten - dus NIET door coöperatieve vereniging Folkwoods. Er zullen op 3 dagen Mooie Muziekactiviteiten zijn, op 3 locaties in Eindhoven, gedacht wordt aan 1 avond Folkbal, 1 dag picknick (met uitsluitend akoestische muziek) en 1 dag Folk-alley….een sliert optredens van Folkartiesten door de diverse podia en zalen van Eindhoven heen. Begin mei wordt het definitieve programma hiervan bekendgemaakt.

 

Daarnaast is het idee ontstaan (en inmiddels geconcretiseerd) voor een Benefietconcert.

Op zondag 31 maart (1e Paasdag) wordt er in het TAC, aan de Vonderweg in Eindhoven, een benefiet georganiseerd door de SBF, die daarna met de coöperatieve vereniging Folkwoods aan tafel gaat om te kijken wat de plannen zijn voor 2014 en te kijken of financiële steun daarin kan helpen.

 

Van 14.00 tot 23.00 spelen naar schatting 15 bands verspreid over 3 podia, in het (geheel belangeloos ter beschikking gestelde) TAC. Een Folkbalzaal met 5 Folkbalbands, een singer-songwriterzaal met 5 singer-songwriters en een “band”zaal met 5 bands. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het programma, We gaan er van uit dat we in de eerste week van februari het muziekprogramma rond hebben.

 

De bands zullen allemaal belangeloos optreden, zodat de hele entree ( voorlopig vastgesteld op € 15, -) ten goede komt aan de benefietopbrengst. Daarnaast komt er een veiling van kunstwerken, een ballonvaart en andere nog te verzamelen items, worden documentaires vertoond, zijn er Kinderactiviteiten en workshops. Ook een deel van de baropbrengst en het eten gaat naar de benefietopbrengst.

 

Er worden “galatafels” verkocht voor € 600,- per stuk, waar men met 6 personen kan genieten van een goede maaltijd, en amusement door de geheel in stijl geklede bands Travak en La Jolie Folie aan tafel, en een toegespitste cursus “Balfolkdansen”….inmiddels zijn 3 van deze tafels “verkocht” aan sympathisanten/sponsoren van Folkwoods.

Natuurlijk staan we open voor allerlei ideeën, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Namens Stichting Bijzondere Folkprojecten
  Justus Janssen en Naomi Kanters


Stichting Bijzondere Folkprojecten
opgericht  26 januari 2006
Bolognalaan 5
5632 RK  Eindhoven
Nederland

KvK: 17186642
Btw: 8152.74.592.B.01
Bank: Rabobank 11.91.61.370
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Site: www.folkproject.nl