2014:

Na 13 edities stopte de Coöperatieve Vereniging Folkwoods met het organiseren van het grootste folkfestival van Nederland. Betekende dat het einde van Folkwoods? Nee en ja. De Stichting Bijzondere Folkprojecten nam het stokje over en ging met ingang van 2014 de organisatie van een nieuw muziekfestival op zich nemen, genaamd Parkfest. Dit festival werd gekenmerkt door een mooi en ruim muziekaanbod (30 optredens op 3 podia), een luxe camping en goede catering. Het aanbod van de muziek varieerde van Singer Songwriter en Powerfolk tot Blue Grass en Balfolk. Parkfest werd, net als haar voorganger Folkwoods, gehouden in het tweede weekend van augustus, te beginnen op de donderdagavond (7 augustus) en ging door tot zondagmiddag 10 augustus. De locatie van het evenement was het Philips de Jonghpark in Eindhoven, op de velden rond het Parkpaviljoen.

Parkfest werd dus een beetje anders dan Folkwoods: genoeg om het een eigen karakter te geven en tegelijk niet te veel, zodat het heel herkenbaar bleef voor het Folkwoods publiek.

Was het Benefietconcert in 2013 dan verloren, overbodig of voor niks? Allerminst! Het bewees dat er zeker behoefte is aan een festival als dit. Het toonde ook aan dat de SBF dit best voor haar rekening kan nemen. En de opbrengsten van het Benefietconcert hebben de grootste noden van C.V. Folkwoods gelukkig kunnen lenigen.

 

2015:

Na de eerste en geslaagde editie in 2014 is in de zomer 2015 voor de tweede keer Parkfest georganiseerd: van 14 tot en met 16 augustus kwamen meer dan duizend bezoekers luisteren naar mooie muziek, genietend van een (speciaal-)biertje in glas. De regen gooide wat roet in het eten, de sfeer was er niet minder om.

 

2016:

De derde editie heeft, na vele strubbelingen met de gemeente, uiteindelijk het levenslicht niet mogen zien.