Website : http://www.helgabuitelaar.nl/index.php/27/de-vliering

Video : --

Bestaat uit : Ruud Verschoor, Kees Komen, Wouter Kuypers, Ronald van Luijk, Helga Buitelaar.

Eerder op Folkwoods : niet in deze setting. Helga (Dirom Darom, 2004 en 2006; solo 2008), Wouter (Lirio, 2005 en 2008).

Beschrijving : Folkpop of folkrock: Nederlandstalige teksten van vroeger en nu.

Komende optredens : geen (Benefietconcert wordt eerste publieke optreden)

Website : http://www.facebook.com/anderlingfolk

Video: --

Bestaat uit : Dennis Reidsma en Jaap Brand. Tijdens het Benefietconcert aangevuld met (o.a.) gastmuzikant Frank van Vliet.

Eerder op Folkwoods : niet in deze setting. Dennis, Jaap en Frank spelen ook in het folkcollectief de Gonnagles en stonden daarmee in 2008 op Folkwoods en waren geboekt voor 2013.

Beschrijving : Soms is 12 gewoon wat veel, bijvoorbeeld als je maar 1 biertje hebt, of 2 T-shirts. Daarom beoefenen Dennis Reidsma (Gonnagles) en Jaap Brand (Gonnagles, Zoalo) bij gelegenheid de kunst van het weglaten. Complete dansen worden weggelaten, en beginnend bij hun eigen partijen voeren ze dit principe tot het uiterste door. De afgelopen jaren hebben zij al vele optredens weggelaten, maar daar zijn ze de laatste tijd toch een beetje van teruggekomen. Het lijkt zelfs een trend.

Komende optredens : --

Opmerking : Anderling leidt tijdens het Benefietconcert een akoestische sessie op de dansvloer. (Balfolk-)muzikanten die voor een dansend publiek mee willen spelen zijn van harte welkom!

Website : --

Video : --

Bestaat uit : Ties (gitaar, zang).

Eerder op Folkwoods : In 2012 met Lonne van de Laar.

Beschrijving : Folk in de brede zin van het woord, begeleid op akoestische gitaar.

Komende optredens : --

Website : http://www.facebook.com/pages/Tricanelli/349941021700990

Video :  --

Bestaat uit : Meriël van Oorsouw (Viool), Pieter Tijssen (Gitaar), Ferdinand Klössinger (Trekzak)

Eerder op Folkwoods : Vaste bezoekers van Folkwoods.

Beschrijving : Tricanelli is een nieuw trio uit balfolkcity Utrecht. Met Meriël op de viool, trekharmonica bespeeld door Ferdinand en gitaarbegeleiding door Pieter. Zij wisselen traditioneel balfolkrepertoire af met origineel gekozen dansbare muziek en enkele eigen composities. Met deze combinatie kun je niet meer stil blijven zitten!

Komende optredens : geen

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Website : http://www.wouterkuyper.nl/

Video : --

Bestaat uit : Wouter Kuyper

Eerder op Folkwoods : niet in deze setting. Wouter speelt (o.a.) in Lirio, GROEF! en Lenny Laroux waarmee hij in 2005 en 2008 op Folkwoods stond.

Beschrijving : Wouter Kuyper speelt doedelzak, fluit en trekharmonica en laat zich inspireren door Vlaamse en Nederlandse (balfolk-)muziek. Als hij solo speelt doet hij dat met de trekharmonica en dan speelt hij van bijzonder opzwepend tot bijzonder intiem en brengt hij voor een groot deel eigen zeer dansbare composities.

Komende optredens : geen