Persbericht, Eindhoven, 13 november 2013, Parkfest!


Direct na de bekendmaking (nu ongeveer een jaar geleden) dat Folkwoods in 2013 een editie over zou slaan, is er een klein team enthousiastelingen opgestaan dat daar wat anders over dacht. De Coöperatieve Vereniging Folkwoods mocht dan besloten hebben om geen muziekevenement te gaan organiseren, dat betekende natuurlijk niet dat het dan ook stil zou moeten blijven in het park. Afgelopen voorjaar zorgde de Stichting Bijzondere Folkprojecten (SBF) al voor een goed bezocht en erg gewaardeerd Folkwoods Benefietconcert. En het tweede weekend van augustus is dit jaar niet ongemerkt voorbij gegaan door het MooiWeekend, met de picknick in "ons" park en muziek op en rond het Wilhelminaplein.

Dezelfde SBF gaat in 2014 "Parkfest" organiseren, in het tweede weekend van augustus in het Philips de Jonghpark. Parkfest wordt een meerdaags muziekfestival met de focus op folkmuziek in de brede zin van het woord, ruimte voor singer/songwriters en een fijne dansvloer. Een festival voor jong en oud, met luxe camping naast de deur, lekker en divers eten, drinken uit glas, een campingwinkel en ontbijtservice. De SBF neemt daarmee het stokje – en alle kwaliteiten! - over van de Coöperatieve Vereniging Folkwoods, die na 13 jaar besloten heeft zich terug te trekken.

De Stichting Bijzondere Folkprojecten bestaat uit Folkwoods-kenners met de nodige ervaring in evenementen: Justus (pr & programmering), Wendy (productie), Leo (catering) & Freek (financiën).

Parkfest wordt gehouden in het Philips de Jonghpark, op de velden rond het Parkpaviljoen. De camping gaat donderdagmiddag 7 augustus open. Diezelfde avond zijn de eerste optredens van een programma van ongeveer 30 acts, dat doorgaat tot zondagmiddag. Er wordt gespeeld op twee binnenpodia en één buitenpodium. De catering op het veld is ruim gesorteerd en aan de bar zijn meerdere bieren op tap (met natuurlijk Guinness) en uit de fles verkrijgbaar. De toegangsprijs tot het festivalterrein is slechts 2 euro p.p. . Daarvoor kan men alle optredens op het buitenpodium bijwonen, de sfeer proeven en van het evenement genieten. Voor optredens in de tenten zal wel apart betaald moeten worden, variërend van 3,45 tot 8,05 euro. Het is natuurlijk ook mogelijk om een passe-partout kaart aan te schaffen, daarmee heeft men vrij toegang tot alle optredens.

De voorverkoop begint rond half december 2013.

Namens Stichting Bijzondere Folkprojecten,
  Justus Janssen en Wendy HabrakenStichting Bijzondere Folkprojecten
opgericht 26 januari 2006
Bolognalaan 5
5632 RK  Eindhoven
Nederland

KvK: 17186642
Btw: 8152.74.592.B.01
Bank: NL53RABO0119161370
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.folkproject.nl