Website : http://www.sleepwater.nl/

Video :http://www.youtube.com/watch?v=0mEnrzzhx0A

Bestaat uit : Ad Opstals, Wil Opstals, Ernst van Nieuwburg en Martin de Ruijter. Tijdens het Benefietconcert aangevuld met 3 gastmuzikanten.

Eerder op Folkwoods : niet voor optredens, wel al jaren als bezoekers

Beschrijving : Sleepwater is rauw, melancholisch, intens en hypnotiserend. De band rond songschrijver Ad Opstals bracht eind 2010 haar eerste cd uit. Dit titelloze debuutalbum toont de potentie van de band en de muziek, die zich ergens in het niemandsland tussen alternatieve rock en indie pop beweegt. Ontketend en subtiel tegelijkertijd. Luister naar de hypnotiserende schoonheid van ‘She’ll Be Dancing’, dan naar de magische stilte van ‘Lost’ en vervolgens naar de verwoestende kracht van ‘Secure the Room’ en het wordt duidelijk.

Op 1 november 2012 verschijnt Sunwritten, het tweede Sleepwater album. Daarop laat de band horen in korte tijd een enorme ontwikkeling te hebben doorgemaakt. De songs hebben gewonnen aan intensiteit, maar zijn nog steeds onmiskenbaar Sleepwater, met een uitgebreid en veelal verrassend gebruik van instrumenten. Tegelijkertijd wordt de video 'The Shadow Of A Smile' uitgebracht. Zowel het album als de video zijn officieel gelanceerd op 9 november 2012.

Na een flink aantal meer dan positieve recensies start Sleepwater het nieuwe jaar als 'Band van de Week' bij MusicfromNL. Ook wordt de video 'She's Gone' uitgebracht. 2013 belooft een mooi Sleepwater-jaar te worden.

Optredens :

  • 3 maart Café Wilhelmina, Eindhoven, 17.00u